Over Anderhalvemeter Verhalen

Over de makers
Anderhalvemeter Verhalen is een initiatief van Elma Vriezekolk, Jeltine Jans, Mélanie Rijs en Dirkje van der Ven van het MELK-collectief.

We willen verhalen voor kinderen gaan vastleggen, zodat die verhalen niet vergeten worden als de maatschappij weer normaal functioneert. Het initiatief wordt mede mogelijk gemaakt door een subsidie van de provincie Gelderland.

Met speciale dank aan:

Diny Boogerd – Redactie (www.dinyboogerd.nl)
Lodewijk Koster – Loko Cartoons
Patrick Messmer – Committ – technische ondersteuning
Designed by Freepik & PublicDomainVectors – Illustraties

In de media: 

Bekijk hier het nieuwsartikel over Anderhalvemeter Verhalen bij RN7.

Waarom Anderhalvemeter Verhalen?
In de veranderende tijd van de coronacrisis krijgen kinderen veel prikkels te verwerken. Het is voor hen een verwarrende en frustrerende periode, vol onzekerheid. Het belang van duidelijkheid en aandacht is nu groter dan ooit, maar tegelijkertijd ook een enorme uitdaging voor zowel ouders als kinderen.

Wij geloven dat herkenning en begrip van de situatie zorgt voor meer rust en duidelijkheid, waardoor kinderen zich gemakkelijker en met minder stress kunnen aanpassen aan het nieuwe normaal.

Om dit te bereiken schrijven we korte kinderverhalen over de bijzondere situaties die de coronacrisis en ‘het nieuwe normaal’ opleveren. De verhalen zijn te downloaden via een online platform en zijn hier tevens als audioboek te beluisteren. Zo bereiken we álle ouders en kinderen op een luchtige, maar leerzame manier.

Anderhalvemeter Verhalenbundel
Alle verhalen bij elkaar in een  PDF? Je kunt de bundel hier downloaden.

Elma Vriezekolk
Jeltine Jans
Mélanie Rijs
Dirkje van der Ven